درمان ریشه
خدمات تخصصی درمان ریشه (عصبکشی) دندان
دردهای دندانی به عنوان یکی از ناراحتیهای پرسر و صدا در زندگی افراد شناخته میشوند. پوسیدگی دندان از جمله علل اصلی این دردهاست. هنگامی که پوسیدگی دندان به اندازهای پیشرفت کند که به نرمافزار دندان، یا به عبارتی دیگر به پالپ دندان (عصب دندان) نفوذ کند، عفونت و درد شدیدی را به همراه میآورد. در این موارد، انجام عصبکشی (درمان ریشه) توسط دندانپزشک یا متخصص درمان ریشه ضروری میشود.
فرآیند عصبکشی دندان به شکل زیر انجام میشود:
1. بیحسی: در ابتدا، دندانپزشک با استفاده از ماده بیحس کننده، دندان را بیحس میکند تا بیمار در طول درمان درد ناشی از فرآیند را تجربه نکند.
2. پاکسازی: سپس، پوسیدگیهای روی دندان مورد نظر با دقت برداشته میشوند. اگر پوسیدگی به نرمافزار دندان نیز رسیده باشد، فرآیند عصبکشی آغاز میشود.
3. عصبکشی: در این مرحله، بخشهای تخلیه شده عفونتی و عصب دندان کاملاً از دندان تخلیه میشوند.
4. پر کردن فضا: پس از پاکسازی کامل، فضای خالی کانالهای عصبی با مواد خاصی که به گوتاپرکا مشهور هستند، پر میشوند.
5. پانسمان موقت: یک پانسمان موقت بر روی دندان قرار داده میشود تا دندان محافظت شود.
6. ترمیم دندان: در نهایت، دندانپزشک دندان را با مواد پرکردنی مناسب ترمیم میکند تا به شکل طبیعی به نظر بیاید.
زمان مناسب برای عصبکشی دندان معمولاً زمانی است که پوسیدگی به حدی پیشرفت کند که به نرمافزار دندان نفوذ کرده باشد. در این موارد، تاخیر در درمان میتواند منجر به دردهای شدیدتر و عفونت جدیتر شود.
لازم به ذکر است که اگر عصبکشی دندان به موقع انجام نشود و عفونت به سطوح عمیقتر ریشه دندان برسد، احتمالاً کشیدن دندان (استخوانکشی) نیز لازم خواهد شد. بنابراین، درمان ریشه دندان میتواند دندان را نجات دهد و از کشیدن آن جلوگیری کند.
با توجه به اهمیت بهداشت دهان و دندان، برای جلوگیری از پوسیدگی و نیاز به عصبکشی دندان، بهتر است به مرتب دندانهای خود را مسواک زده و نیز به برگزاری دورههای منظم معاینه دندان با دندانپزشک مراجعه کنید.
آیا عصبکشی دندان دردناک است؟
فرآیند عصبکشی دندان تحت بیحسی کامل انجام میشود و بیمار هیچ گونه درد یا ناراحتی را تجربه نمیکند. در ابتدا، ممکن است برای بیحسی کردن دندان تعدادی تزریق ماده بیحسی نیاز باشد، اما در طی فرآیند عصبکشی دندان خود، بیمار دردی نخواهد داشت. همچنین برای کنترل دردهای ممکن پس از عصبکشی، داروهای مناسبی تجویز میشود.
آیا دندان عصبکشی شده ماندگاری دارد؟
دندانهای عصبکشی شده با توجه به بهداشت دهان و دندان مناسب، میتوانند به مدت سالها و حتی دههها ماندگاری داشته باشند. برای حفظ دندانهای عصبکشی شده، مراقبت دقیق از دهان و دندان، رعایت نکات بهداشت دهانی، و معاینات دورهای با دندانپزشک ضروری است. در صورتی که مراقبت دقیق صورت نگیرد یا پوسیدگی دوباره در دندان رخ دهد، ممکن است دندان نیاز به درمان دوباره داشته باشد.
دندان عصبکشی شده یک دندان ترمیم شده است و با مراعات بهداشت دهان و دندان، میتواند به عنوان یک دندان طبیعی عمل کند.
عصبکشی دندان یا کشیدن دندان پوسیده؟
تصمیم بین عصبکشی دندان و کشیدن دندان پوسیده بستگی به شرایط خاص هر بیمار دارد. در مواردی که پوسیدگی دندان به حدی پیشرفت کند که دندان قابل بازسازی نباشد یا به نرمافزار دندان نفوذ کند، کشیدن دندان ممکن است لازم شود. اما اگر پوسیدگی به نرمافزار دندان نفوذ نکرده باشد و دندان قابل ترمیم باشد، عصبکشی دندان به عنوان یک راه حل انجام میشود تا دندان را نجات دهد.
معمولاً دندانپزشک تلاش میکند تا دندان را نجات دهد و از کشیدن دندان پوسیده جلوگیری کند. در صورتی که دندانپزشک به عصبکشی دندان توصیه کند، این فرآیند به نجات دندان کمک میکند و اجازه داده میشود دندان به عنوان یک عضو طبیعی و مفید در دهان باقی بماند.
اگر علائم پوسیدگی دندان را در خود یا عزیزانتان مشاهده کردید، بهتر است به سرعت به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و درمان مناسب را انجام دهید تا از تعدادی مشکل جلوگیری شود. بهداشت دهان و دندانی منظم میتواند از بروز پوسیدگیها و نیاز به عصبکشی دندان جلوگیری کند. در نهایت، نگهداری از دندانهای سالم و تمیز بهترین راه برای حفظ سلامت دهان و دندان است.